Match organiseert Een Dag Niet Ziek

Onder de noemer ‘een dag niet ziek’ organiseert Match Maastricht samen met Circumflex en Saurus en de hulpdiensten op zaterdag 15 juni 2019 een speciale dag voor langdurig zieke kinderen. Tijdens deze dag kruipen kinderen in de huid van een brandweerman, politieagent, ambulanceverpleegkundige of militair. Ze zijn daarmee “de held van de dag”. Het doel is om de kinderen een onvergetelijke dag te geven waardoor ze hun ziekte even kunnen vergeten.

Programma
De kinderen worden tussen 11.00 en 12.00 uur door de voertuigen van de hulpdiensten opgehaald bij het ziekenhuis. Zij brengen de kinderen via een route over o.a. de Groene Loper naar Adelante. Deze City Tour start om 12.00 uur. Op het terrein van Adelante wordt er gezamenlijk geluncht en zijn er allerlei activiteiten door en met hulpdiensten. Bijvoorbeeld instappen in een hoogwerker, spuiten met een tankautospuit en kijken in een ambulance. Na 15.00 uur worden de kinderen weer teruggebracht naar het MUMC+.

Organisatie
Initiatief voor de dag is genomen door Martijn Weyenberg, projectleider Match. Match is een project geïnitieerd door UM en de gemeente om studenten en andere lokale bewoners met elkaar in contact te brengen via sociale betrokkenheid in de stad. De dag wordt daarom ondersteund door een samenwerking van studentenverenigingen en leden van de Rotary.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *