onze projecten

Klik op een van onze projecten voor meer informatie.

for brighter futures

In Match for Brighter Futureshelpen studenten scholieren in kansarmoede met hun huiswerk en coachen ze hen om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken. 

match huizen

Match houses zijn gezinswoningen in verschillende wijken van Maastricht. Studenten die hier wonen organiseren sociale activiteiten en projecten die hun buurt verbinden in ruil voor huurkorting.

connect

Connect is een platform voor studenten vrijwilligerswerk. Het bestaat uit een database (/organisations), een webpagina met inspiratie voor je eigen onderzoek of sociaal initiatief, en een offline helpdeskdienst.

city deal

De City Deal is een onderzoeksproject waarin de UM, Hogeschool Zuyd, de Gemeente en inwoners samenwerken rondom de vraag: hoe kunnen we Maastricht duurzaam en leefbaar maken voor iedereen?

samenthuis

In SamenThuisbrengen we inwoners met vragen en jonge mensen op zoek naar woonruimte samen. Het is een initiatief dat helpt bij het oplossen van diverse sociale vraagstukken zoals kamertekorten, eenzaamheid en studentintegratie.

slim

SLIM is van mening dat iedereen recht heeft om te kunnen studeren zonder (langdurige) armoede. Vanuit het studieloket in Pottenberg ondersteunt SLIM UM studenten met een laag inkomen en bewoners van de wijk Pottenberg met een laag inkomen en een studiewens.