for brighter futures

help middelbare scholieren hun dromen waar te maken

In Match for Brighter Futures helpen studenten scholieren die in (kans)armoede leven met hun huiswerk en coachen ze hen om hun talenten te ontwikkelen en dromen waar te maken.

Als student word je gekoppeld aan een middelbare scholier. Je inspireert, motiveert en helpt om zelfvertrouwen op te bouwen en leerprestaties te verbeteren. Wij bieden jou een uitgebreide training om een betere coach te worden!

Op dit moment zoeken we studentencoaches voor 2020-2021. 
Meer weten? Lees de vacature hier .

Het project, in het kort

  • Jij hebt direct een positieve invloed op het leven van een middelbare scholier
  • Ontwikkel jouw vaardigheden. Wij coachen jou om een betere coach een betere coach te worden!
  • Bonus: vrijwilligersvergoeding

veel gestelde vragen

Waar vindt de huiswerkbegeleiding plaats?
De begeleiding vindt op de school zelf plaats, als er geregeld wordt om dit buitenschools ergens te doen is een openbare plek gewenst en moeten Match en de school hiervan op de hoogte zijn.

Hoe zit het met de vrijwilligersvergoeding?
Er is een vrijwilligersvergoeding die aan het einde van iedere maand wordt uitgekeerd.

Wat nou als ik geen 3 uur begeleiding in die week heb kunnen geven?
Overal het algemeen is die 3 uur in de week gewenst, als dat voor jou en je leerling niet uitkomt dan kun je altijd voorstellen dat je de leerling even belt of dat hij/zij je kan benaderen als hij/zij ergens mee zit.

Kan ik ook voor een paar maanden meedoen aan MFBF?
Het liefste hebben we studenten die voor langere periode beschikbaar zijn, dit zorgt er namelijk voor dat je een betere band kunt opbouwen met je leerling. Het kan wel, maar dit zal dan verder worden besproken als je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Moet ik Nederlands spreken?
Ja. Jouw niveau Nederland moet goed zijn om op de juiste manier een Nederlandse middelbare scholier te kunnen coachen. 

Match for Brighter Futures en Covid-19, kan dat?
Ja, we koppelen nog steeds studenten en leerlingen. De selectie van studenten vindt online plaats. Zo lang de lockdown van kracht blijft, spreek je online af met de leerling waaraan je gekoppeld bent. Zo doen we er alles aan om dit project draaiende te houden. Want juist in deze tijden is ondersteuning van leerlingen hard nodig.

We staan in nauw contact met de scholen, want de gezondheid en veiligheid staan voorop. Zodra de situatie dit weer toelaat, zullen we (waar mogelijk en gewenst) overschakelen naar fysieke afspraken. Wanneer je afspreekt met de leerling waaraan je gekoppeld bent, houd je ten alle tijden 1,5 meter afstand en draag je een mondkapje. We verwachten van jou als student dat je hier verantwoordelijk mee omgaat.

contact

Voor vragen over dit project kun je terecht bij Jacoline.

Jacoline Tanis, projectcoordinator
j.tanis@maastrichtuniversity.nl

onze partners in dit project

logo_vmbomaastricht
logo_bernardlievegoed
logo_tragos
logo_circumflex